Fennanda Eleveld

Fennanda Eleveld: Tree of Kindness

In  de zomer van 2021 begon ik met het knippen en  plakken van  inktschilderingen van bomen.  In deze collages eer ik de boom. Uit geknipte, beschilderd kartonnen vormen creëerde ik miniatuur  “boomportretten”.  Uit een minuscuul zaadje van verbeelding rijst een stam. En vormen zich takken die naar de hemel reiken. Zo ontstonden in speelse fantasie, zonder vooropgezet plan, verhalen.  Ik noem deze objecten Trees of kindness omdat  flying spirits bij ‘mijn’ bomen een veilige haven vinden.

Bomen zijn vrijgevig. We vinden er troost en maken er een schuilplek. Ze schenken ons schaduw en lommerrijke lanen. We klimmen in hun grillige takken als we kind zijn. Ze vangen licht en schaduw voor ons. Hun bladerdak biedt bescherming tegen regen en felle zon. De wind laat hun bladeren ritselen en ruizen. Hun silhouetten aan de horizon zijn bakens voor ons. Vogels  zoeken er hun plek.

De collages zijn op hout gemonteerd waardoor ze met afstand van de muur worden getoond. Ze lijken te zweven, geven een schaduw en krijgen hierdoor iets ruimtelijks. Hun silhouetten verdelen de ruimte èn bevatten de ruimte. Gestaltes van mensfiguren zoeken hun  plek bij deze heilige bomen.  

n het najaar van 2021 heb ik 10  boomportretten gedupliceerd en verzameld in een speciale uitgave: een mooi vorm gegeven kaartenmapje met daarin 10 kaarten.  

Dit mapje is  voor 10 euro (exclusief 5 euro verzendkosten) te bestellen via:
Fennanda Eleveld – beeldende kunst en kunsteducatie